X-media 360

Felhasználónév:    Jelszó:    Adatok megjegyzése     
Skip to main content.

Navigation

Sub Navigation

 

Thermaltake dual vízhûtõ rendszer a 360-ban

Thermaltake vízhûtõ rendszer a 360-ban


A cikket itt lehet kommentelni!

Mindenki tudja, hogy komoly problémákat okozhat az xbox 360-nál a melegedés. Elégett ramok, GPU-k, elfelejtett csomagolóanyag a hûtõborda alatt, ramhûtõ borda hiánya, stb. Tény, hogy egy nagyon jó ám hûtés szempontjából rendkívül rosszul megtervezett gép a 360. Az általam kitalált hûtésmod a visszajelzések szerint elég ahhoz, hogy ne legyen szeretett gépünk 3 ledes, stb. Egyetlen hátránya ennek a megoldásnak, hogy esti játékoknál egy kicsit hangos, bár még mindig nem annyira mint az intercooler. Ezen felbuzdulva jött az ötlet, hogy átalakítsam vízhûtésesre a boxot.

Az elsõ lépés a gép szétszedése volt, az alaplapot is ki kellett venni és eltávolítani a bordákat. A box amibe beleszereltem, 3 ledes volt és GPU hibás, tehát ezen nem lehetett már segíteni 10 perc játék utan jött a red ring. A bordák eltávolítása után egybõl kiderült mi okozta a megsülést. A jól ismert kis gpu csomagolóanyag ott volt a bordán ezzel elõsegítve, hogy minél elõbb tönkremenjen a box.
Ezután következett a hûtõblokkok rögzítése. Sajnos a Thermaltake szetthez mellékelt keresztpántok nem értek át így más megoldást kellett alkalmaznom. Gyártottam 4 speciális csavart amivel oda tudtam fogatni a fém házhoz. A rögzítés tökéletes lett. A GPU - cache szintkülönbséget 3M hõvezetõ lapocskával korrigáltam. Ezután jött a teszt. Meg kellett arról gyõzõdnöm, hogy elég e ide ez a radiátor és tudja e hûteni megfelelõen a 2 processzort. Ekkor ért a nagy meglepetés, a GPU hibás tesztbox hibátlanul mûködött órákon keresztül!!! Ez annak köszönhetõ, hogy a pármillió tranzisztor elégése után a normál üzemi hõmérsékletén nem tud hibátlanul mûködni, viszont az üzemi hõmérséklet alatt 15-20 fokkal igen. A vízhûtés megteremtette ezen körülményeket és derekasan helyt állt, óriási hõmennyiséget szállít el a két processzorról és ennek köszönhetõen az a gép is még évekig mûködhet ami egyébként a kukába került volna.
Miután mindent rendben találtam, azon gondolkodtam hogyan lehetne beépíteni az egész rendszert a dobozba. Ez sajnos nem bizonyult túl jó ötletnek mivel a két processzoron kívül a ramok és a kondenzátorok is jelentõsen melegszenek. A GPU blokk mérete miatt mostmár nincsenek takarásban a ramok, így azokra is felhelyeztem a hûtõbordákat. Gyárilag ezeknek semmi hûtése nincs, a GPU borda nem érintkezik a ramokkal, holott nem ártana mivel ezek is 70 fok körüli hõmérsékleten üzemelnek alapesetben. A ramra szerelt borda sok bosszúságtól kímélhet meg, rejtélyes fagyások, stb.Mivel a vizcsövek hosszúsága közel sem volt megfelelõ, ezért az egész rendszert szétszedtem és méretre vágtam a csöveket. ez volt a legnehezebb része a dolognak mivel a csatlakozási pontoknál olvasztva voltak a a bilincs csak dísznek volt rajta. A tökéletes tisztaság érdekében a szikétõl elkezdve a speciális oldószereken át a csiszolópaprig mindent be kellett vetnem.

A csöveket úgy vezettem ki, hogy a felsõ mûanyag részbe U alaku lyukakat vájtam be. így bármikor szétszedhetõ a gép a hûtõrendszer megbontása nélkül. A szivattyú renkivül kis méretü és is fogyasztásu, ennek köszönhetõen rögtön a betáp csatlakozási pontokról üzemelhet, a gép tápegysége bõven elbírja. Ahol a csövek kijönnek, egy lemelegíthetõ matrica van így ha azt leszedem és elrakom késõbb kiszerelhetõ a rendszer egy esetleges eladásnál, és nem marad semmi nyoma, hogy egyáltalán ebben volt ilyen.


Az egység aljára csúszásgátló lábakat ragasztottam így nem karcolja a gép tetejét és nem mozog.
Ez már az összerakott állapot, a külsõ egységet el lehet helyezni akár a gép tetején, vagy aki extrém megoldást akar annak akár 1 méteres csõvel is szerelhetem.Teszteredmények, az egyes pontokon mért hõmérsékletek:
Az értékek digitális szondás hõmérõvel lettek mérve több ponton, miközben a dead rising játék futtott.

Gyári hûtéssel:
GPU: 82
CPU: 87
RAM: 65
kondenzátorok: 48

Vízhûtéssel, ramhûtõ bordával:
GPU: 65
CPU: 67
RAM: 54
kondenzátorok: 47

Összességében elmondható, hogy a hûtés hatásfoka nagyon meggyõzõ. Ennél többet nem lehet tenni annak érdekében, hogy sokáig élvezhessük a 360 adta lehetõségeket, és nyugodtan játsszunk a processzorizzasztó játékokkal hosszú órákon keresztüll. Mindezt úgy, hogy közben nincs akkora hangja a gépnek mint egy repülõnek.


A rendszer beszerelese 25.990 Ft + ajándék vízkeringetõ overcool 2.0


2007. július UPDATE! Az új vízhûtõ rendszer 1 körös, és a GPU-t hûti. A CPU hûtésére nincsen szükség mivel ezen gyárilag is egy megfelelõen nagy méretü rézborda van, ráadásul ki lesz egészítve a rendszer racskivagassal stb. Az újitásnak köszönhetõen a 3 ledes hiba okozója a GPU extrém hûtésben részesül.

(c)2006 - Wadarr

Chatbox

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


Dzsó
jan 31 : 13:39

KATT IDE

Ez az xbox hivatalos problémamegoldója.
Ha RGH-s az xbox (merevlemezről indulnak a felmásolt játékok) akkor teljesen más a frissítése, pendrive kell hozzá és arról lehet felrakni a frissítést...


Veronika Porkol
jan 30 : 09:39

Sziasztok. Teljesen újként lenne kérdésem. Tegnap vettem egy használt xbox 360-at. A kinect használatához updatet kér, elindítja a letöltést, majd megáll, mindíg ugyan azzal a hibaüzenettel. 8007-000F Mi lehet a gond?


gabor254
febr 03 : 10:59

owen5.5 Szia! RGH-s a gép? Én első körben újraformáznám a belső HDD-t ha van benne, az talán segíthet. Ennél többet otthon nem igazán tudsz tenni érte. Ha nem oldódik meg, akkor marad a szerelő.


owen5.5
febr 02 : 17:45

Sziasztok!Kérdésem lenne,van egy xbox 360 e slim de sajna játék közben és van mikor már a menüben is le fagy!Tudok e valamit ithon kezdeni vele,vagy inkább forduljak szerelőhöz!?elöre is köszönöm!!


gabor254
jan 28 : 10:27

Sziasztok RGH legújabb Dash frissítéshez való cuccok nincsenek meg valakinek egyben? Lusta vagyok napokig összekeresgélni.


NeoGara
jan 23 : 09:57

Sziaztok! Az oldal és üzemeltetője nem foglalkozik már semmilyen konzol javításával. Csak a fórum tartalma miatt van üzemeltetve még az oldal.
Nem tudtok futárt rendelni, sem kapcsolatba lépni Wadarral.


Escortos
jan 08 : 20:55

Sziasztok!
DualBootos gépnél melyik rendszert kell először frissíteni?Már rég csináltam és elfelejtettem.


gabor254
jan 04 : 17:46

Sziasztok! COD Black Ops 2 magyar csoport létezik még?


Oldtomboy
jan 01 : 17:10

Lehet, hogy itt nincs is Xbox One javítás?
Esetleg, ha valaki jobban képben van, megírhatná, hogy Waddar foglalkozik e Xbox One javításával is.
Köszönöm.


Oldtomboy
jan 01 : 17:03

Sziasztok!
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de nem találok Xbox one javítással kapcsolatos felületet.


rorr
dec 30 : 21:45

Mr Orsós!
Tudsz olvasni?
Nézegess már körül jobban....


ORSÓS LÁSZLÓ
dec 29 : 19:57

EZ EGY SZAR


ORSÓS LÁSZLÓ
dec 29 : 19:55


Mi ez az oldal???EZ 1 NAGY FOS


ORSÓS LÁSZLÓ
dec 29 : 19:48

Hali.Szeretnék futárt rendelni a megadott oldalon de nem sikerül mert mindig kidobja a köv:
Nem megfelelő email cím.
már sokadszor írtam le nem szoktam elírni....
Ötlet valakinek ????
Piros ledet szeretnék javítattni.....
Köszi...


Asshya
nov 20 : 14:55

Nem szóltam! Jött segítség, csak vak vagyok!


Asshya
nov 20 : 14:41

⚠️ HAHÓ!!! ⚠️ VAN ITT VALAKI?? Hová bújtatok??


Asshya
nov 19 : 15:45

Sziasztok! Van egy RGH-s Xbox 360 4GB-os gépem, ami pár éve nem lett használva, a kérdésem az lenne, hogy kell-e(érdemes-e), frissíteni, kitakarítani, stb.? Ha igen, abban segítségemre lenne-e valaki(lehetőleg PROFI, mert sajnos "befürödtem" már kóklerekkel), mi lenne a menete illetve az ára? Előre is köszönöm a segítséget! Illetve még annyi i, hogy az újabb Xboxokat(ONE), lehet-e RGH-ni? Még egyszer kösz és várom a segítséget! Asshya -Email-


Sera26
nov 09 : 19:16

Köszönöm, így lesz


RestasDH
nov 09 : 19:14

Keress meg itt nyugodtan, lehet én tudok Rajtad segíteni
KATT IDE


Sera26
nov 09 : 16:44

Igen, hosszú google használat után ide jutottam én is Illetve találtam olyat is, hogy bizonyos kondik cseréjével is orvosolható. Kérdés ki foglalkozik ilyen javitással még...


RestasDH
nov 09 : 14:39

Southbridge vagy a HANA Chip környékén lehet a hiba.. vagy zárlat vagy pedig szakadás! Így látatlanban nehéz pontosan megmondani!


Sera26
nov 09 : 12:10

Közben megtaláltam. A másodlagos hibakód 0023.


Sera26
nov 09 : 11:13

RestasDH:

Ennyire nem vagyok benne a témában Hol találom meg ezt a kódot?


RestasDH
nov 08 : 18:20

Sera26:

Piros led alatt mi a másodlagos hibakód?


Sera26
nov 01 : 08:56

Az eject gombbal a xell viszont elindul, semmi más nem.Üdvözlet

Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
[ ]

Keresés X-media 360